Saturday, 20 September 2014

Good Side


le mau


Hari ini adalah hari Sabtu .

Saja nak bagi tahu .

*makan roti*

Menulis sekadar mengekspresi . Amboi poyo semacam .

Buat pengetahun antum pada Sabtu yang lalu bersamaan dengan 13 September 2014 telah berlangsung satu Himpunan Solidariti Ummah anjuran Aman Palestin di Stadium Tertutup Nilai , Negeri Sembilan .

Dekat dengan Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) .

Allah .

IPT impian but sad I just can't get into it as I don't even take any Islamic subjects during my high school .

*kesat air mata*

Ouh .

Ya .

Alhamdulillah .

Ana berkesempatan untuk menjadi salah seorang insan yang melibatkan diri dalam himpunan itu .

Masyaallah .

Perasaan dia hanya Allah yang tahu .

Allahu akbar !

Sebenarnya .

Kesedaran terhadap isu isu sedemikian rupa tidak akan datang selagi kita tidak berusaha unuk mencuba untuk mencari sendiri tentang perkara tersebut .

Honestly .

Before .

Dalam hati memang kata "Palestin tu negara Islam . Aku sebagai Islam aku sokong Palestin."

But yet .

Akhlak .

Akidah .

And anything in between aku tidak semantap apa yang aku perkatakan .

Untuk beri sokongan .

Sedih .

Until that day .

13th of September .

Bersama dengan seorang ukhti . Hasanah nama diberi .

Dia teman .

Pergi that event .

Once jejak kaki dekat perkarangan stadium tu .

Memanglah .

Memang .

Rasa nak nangis .

Haha .

Hilang macho .

Pfftt .

Rasa macam tak percaya berada di tempat kejadian . Mana mana tempat tengok orang tudung tudung labuh . Baju semua memang descent memang ikut syariat .

Excited ahhhh .

I've been dreaming something like that :')

Alhamdulillah .

Allah bagi rezeki .

Masuk stadium , dengar talk duta Aman Palestin dan para jemputan yang lain memang tersentuh .

Tarik nafas .

Solat jemaah waktu Maghrib .

Masyaallah .

Memang .

Syahdu .

Hmmm .

Tapi ni nak pesan sikit .

Pergi event sebegitu rupa kena tajdid niat sebenarnya .

Datang situ bukan sebab nak cuci mata .

Tengok akhi hengseng hengseng .

EHHH .

Nak beli baju .

Nak dapat mafela tu headband ini itu beli baju bla bla bla .

No .

Datang untuk memcari keredaan .

Mencari kesedaran .

Kesedaran yang menguatkan iman .

Memantapkan ketakwaan .

Memantapkan akidah dan akhlak sedia ada .

Pergilah apa jenis event sekali pun .

Yang dicari tu benda baik . Ibrah .

Bukan benda tak baik .

Tambah pahala bukan tambah dosa .

Bawa kawan kawan . Ajak dia cari keredaan .

Sama sama .

Finally .

'Keluarga' produk produk yang support Zionis dapat juga dihindarkan .

Alhamdulillah .

Mari istiqamah .

Bersama .

Hiks .

Kalaulah bebudak ni ada :')

Rindu mereka .

Rindu suasana tarbiyah bersama mereka .

#Trans4mation

Takbir !

No comments:

Post a Comment